Job on Ship , world Crew Manning Agencies , Cruise Ship Jobs , Work at Sea , Crewing, Career , Vacancies , Work Yachts , Jobs River Ships , Employment , Maritime , Работа на Кораб , Работа Речни Кораби , Работа на Яхта , Rabota na Korab , Крюинговое агентство

12.9.12

Salary on Passanger Ship / Работна Заплата / Заплащане

Работна Заплата / Заплащане

     Екипажът на пажерските кораби е разделен на две по отношение на работната заплата. Първата група са работещите, които получават ( Tips ) бакшиши, а във втората - тези, които не получават ( Tips )бакшиши.

     Първата част от екипажа които, получават ( Tips ) бакшиши са тези, които работят в директен контакт с гостите ( пасажерите ), които от своя страна им дават ( Tips ) бакшиш. Сумата на бакшишите е различна за всяка круизна компания и е различна според позицията на дадения член на екипажа на пасажерския кораб. Към тези служители спадат сервитьорите и помощник сервитьорите в ресторанта, сервитьорите в коктейлните барове и т.н. За тези служители основната, твърда заплата е по - ниска, а по - голямата част от техните доходи се образуват от бакшиша, който получават в края на круиза.

     Служителите на пасажерски кораб, на които по-голямата част от работната заплата се формира от ( Tips ) бакшиша трябва да владеят английски език на добро ниво, да имат професионален опит и подходящо образование, за да отговарят на изискванията за тази група ( наличието на специално образование не е задължително, ако кандидатът притежава достатъчно голям опит по специалността).

     Членовете на екипажа, които нямат достатъчно професионален опит или не говорят добре английски език имат възможност да бъдат назначени в групата на така наречения „персонал без ( Tips ) бакшиш”. По време на контракта, ако покажат необходимите качества и способност да се справят с поставените им задачи те имат шанс да бъдат промотирани в по горна позиция и да започнат да получават бакшиши.

     На пасажерските кораби служителите, който не получават ( Tips ) бакшиши е зает с обслужването на другите членове на екипажа. Към тази група спадат и по - ниските позиции при обслужването на пасажерите. Те имат фиксирани заплати без ( Tips ) бакшиши.

3 comments:

Anonymous said...

kvo staa kato mahnem bakshishite

Anonymous said...

Остава това което сам си изкараш :-)

Anonymous said...

А не е БРАТ, от сутрин до вечер целуване на дарти пасажерски задници, и така месеци наред без почивен ден докато избуташ контракта... знам от собствен опит :)