Job on Ship , world Crew Manning Agencies , Cruise Ship Jobs , Work at Sea , Crewing, Career , Vacancies , Work Yachts , Jobs River Ships , Employment , Maritime , Работа на Кораб , Работа Речни Кораби , Работа на Яхта , Rabota na Korab , Крюинговое агентство

21.6.13

moldovian ship lady f is arrested

Молдовският корабът „Лейди Еф” е арестуван в бургаското пристанище, съобщи 
изпълнителният директор на „Морска администрация” - Бургас капитан Живко Петров, предаде Агенция „Фокус”. Корабът е задържан след решение на съда заради непогасени плащания към фирма „Бургас Таг сървиз” ООД - Бургас, чийто влекач "Мултратаг" довлече на буксир бедстващия молдовски кораб до пристанище Бурас. Акцията по спасяването на потъващия кораб и 12-членния екипаж бе извършена на 28 август. Оттогава досега корабът и моряците от сирийско-египетския екипаж са в пристанище Бургас, но от фирмата корабособственик не са платили за спасителната операция. Мениджърът на фирма „Бургас Таг сървиз" ООД Димитър Пенджуров каза, че в момента капитанът и корабособственикът отказват да признаят, че е имало спасителна акция и че корабът е бил в опасност. ”Това е обичайна практика, като по този начин се опитват да разберат каква сума ще искаме за спасителната операция. В момента нашите специалисти все още правят калкулация, но обикновено в такива случаи за спасителната операция се взема процент от стойността на кораба и товара. Нашите юристи след проверка в Лондон разбраха, че корабът дори не е застрахован и това е една от причините корабособственикът да се опита да отрече спасителната операция", каза Пенджуров. 

В момента от „Бургас Таг сървиз” започват преговори с корабособственика, който е регистриран в Панама. Обикновено самият корабособственик не може да бъде открит, тъй като за кореспонденция се дава някаква пощенска кутия. Ако корабособственикът откаже да даде информация за стойността на кораба и товара, ще се търси лицензиран оценител, който да направи това. Обикновено разрешаването на подобни случаи отнема от няколко месеца до година. Напълно е възможно екипажът на спасения кораб да отпразнува в Бургас Новата година.

No comments: