Job on Ship , world Crew Manning Agencies , Cruise Ship Jobs , Work at Sea , Crewing, Career , Vacancies , Work Yachts , Jobs River Ships , Employment , Maritime , Работа на Кораб , Работа Речни Кораби , Работа на Яхта , Rabota na Korab , Крюинговое агентство

8.3.13

Австралия понижава изискванията за виза

Австралия понижава изискванията за виза за българи и македонци


Следните визи са засегнати от тази промяна:

• Виза Skilled Independent (подклас 189): Тази базирана на точки виза е за квалифицирани работници, които не са спонсорирани от работодател, държава или провинция, или член от семейството.
• Виза Skilled – Nominated (подклас 190): Тази базирана на точки виза е за квалифицирани работници, които са номинирани от държава или провинция.
• Виза Skilled – Nominated or Sponsored (Provisional) (подклас 489): Тази базирана на точки виза е за квалифицирани работници, които са номинирани от държава или провинция, или спонсорирани от роднини, живеещи в определена зона в Австралия.

Щастливи сме да съобщим, че сега е по-лесно за работниците от Великобритания и други да емигрират, за да работят в Австралия, тъй като австралийското правителство е намалило критериите SkillSelect програмата. Австралийските имиграционни обявиха миналия месец, че критериите за класиране за EOI – SkillSelect ще бъдат намалени до 60 точки от 1 юли 2012. Преди това кандидатите се нуждаеха от 65 точки, за да отговорят на изискванията за квалифицирана имиграция.
Говорителят на австралийския Департамент за имиграция и гражданство каза, че промяната е част от реформите в квалифицираната програма за миграция.
Следните визи ще останат отворени за нови кандидати до 1 януари 2013 г. и точките за успешно положен изпит-тест за тези визи ще останат на 65:
• Виза Skilled Independent (Residence) (подклас 885): Тази виза позволява на чуждестранни студенти, които са завършили своя курс през последните шест месеца в Австралия и притежават определена временна виза, да кандидатстват за постоянно пребиваване.

• Виза Skilled – Sponsored (Residence) (подклас 886): Тази виза е като виза подклас 885, но трябва да сте спонсорирани от подходящ роднина в Австралия или да сте предложен от участващ щат или териториална агенция.
• Виза Skilled – Regional Sponsored (Provisional) (подклас 487): Тази виза е три годишна временна виза за чуждестранни студенти и притежателите на определени визи, които не могат да покрият критериите за постоянна виза. За този вид виза трябва или да сте предложен от участващ щат или териториална агенция, или да сте спонсориран от роднина, живеещ в Австралия.

Всички от горните категории визи идват в новата програма SkillSelect.
Съгласно новата програма за квалифицирани работници на Австралия, SkillSelect, кандидатите трябва да представят Expression of Interest (EOI) преди визата им да може да бъде обработена. SkillSelect системата работи като електронен двустепенен процес, при който потенциалните кандидати за виза първо подават молба за емиграцията като специалисти чрез онлайн EOI. След това кандидатите могат да бъдат поканени да представят заявление за издаване на виза въз основа на тяхната EOI.
Кандидатите за виза ще бъдат избрани за подаване на заявление въз основа на точковия резултат в редица критерии за подбор. Може да спечелите точки за вашата възраст, познанията по английски език, професионален опит и образование. От всички потенциални кандидати за виза ще се изисква да отговарят на съответните английски езикови изисквания и да получи необходимата оценка на уменията преди подаване на EOI.
Понижаването на точковия праг е добра новина, тъй като това означава, че повече имигранти ще могат да кандидатстват за австралийска виза.

No comments: