Job on Ship , world Crew Manning Agencies , Cruise Ship Jobs , Work at Sea , Crewing, Career , Vacancies , Work Yachts , Jobs River Ships , Employment , Maritime , Работа на Кораб , Работа Речни Кораби , Работа на Яхта , Rabota na Korab , Крюинговое агентство

18.9.12

Такси за издаване на виза

 

Такси за издаване на виза

    Обща информация                                  www.Job-on-Ship.blogspot.com

Кандидатите за получаване на виза, включително децата, трябва да заплатят невъзстановима, непрехвърляема такса, която понякога се нарича MRV такса, преди да кандидатстват за неимигрантска виза. Таксата за кандидатстване за виза трябва да бъде заплатена, независимо дали в последствие визата е издадена или не. Видът на визата, за която кандидатствате, определя размера на таксата. Този уебсайт изброява таксите за кандидатстване за издаване на виза, свързани с всеки тип неимигрантска виза.
Моля, имайте предвид, че тук са изброени само таксите за кандидатстване за неимигрантски визи.

    Информация за плащането                www.Job-on-Ship.blogspot.com

Въпреки че таксите са посочени в щатски долари, плащането трябва да стане в местна валута. Можете да платите своята такса във всеки офис на МКБ Юнионбанк.
    Ограничения                                            www.Job-on-Ship.blogspot.com

Заплатената от Вас такса за кандидатстване за виза не се възстановява и не може да се прехвърля на друго лице. Вие ще получите разписка след заплащане на таксата за кандидатстване. Тази разписка е валидна в срок от една година от датата на плащане и Ви позволява да планирате времето на провеждане на Вашето интервю в Посолството на САЩ. Трябва да планирате Вашето интервю докато разписката е валидна, което означава, че интервюто Ви трябва да бъде уговорено в рамките на една година от плащането на таксата. Ако не насрочите интервю в рамките на една година от извършване на плащането и срокът на Вашата разписка изтече, няма да можете да насрочите интервю и ще трябва да заплатите таксата отново и да започнете нова процедура.

    Типове Визи и размер на таксите за кандидатсване за виза

Показаните по-долу такси за кандидатстване за виза са в щатски долари и се отнасят за едно заявление за издаване на виза. Таксата за кандидатстване за най-често срещаните видове неимигрантски визи е 160 долара. Това включва туристически, бизнес, студентски визи и визи по обменни програми. Повечето базирани върху петиция визи, като например работните и религиозни визи, струват 190 долара. K-визите струват 240 долара, а размерът на таксата за Е-визите е 270 долара. Моля, обърнете внимание, че кандидатите за K визи трябва да платят визовата такса в брой само в МКБ Юнионбанк. Таблиците по-долу предоставят по-изчерпателен списък на типовете визи и сумите на таксите.


Как да взема Виза за САЩ / USA ?  -  Като прочетеш информацията на www.job-on-ship.blogspot.com ин


Съдействие за US VISA от job-on-ship.blogspot.com


Цялата информация за взимане на Виза за САЩ стъпка по стъпка от http://job-on-ship.blogspot.com


    Типове Визи и размер на таксите за кандидатсване за виза 

  • Кандидати за визи от типа A, G, C-2, C-3, НАТО и дипломатически визи (както е определено в 22 CFR 41.26)
  • Кандидати, притежаващи визи от типа J, участващи в определени визити за образователен и културен обмен, официално спонсорирани от правителството на САЩ
  • Преиздаване на виза в рамките на една година от издаването й, когато първоначалната виза не е била правилно прикрепена или когато визата трябва да бъде преиздадена не по вина на кандидата
  • Кандидати, освободени по силата на международен договор, включително членове и персонал на мисия за наблюдение в централата на Обединените нации, призната от Общото събрание на ООН, както и техните най-близки членове на семейството
  • Кандидати, които пътуват за предоставяне на определени благотворителни услуги
  • Американски държавни служители, пътуващи по служба
  • Родител, брат/сестра, съпруг(а) или дете на служител на правителството на САЩ, убит при изпълнение на служебните си задължения, които пътуват, за да присъстват на погребението на служителя; или родител, брат/сестра, съпруг(а), син или дъщеря на служител на правителството на САЩ, ранен критично при изпълнение на служебните си задължения, които пътуват за посещение по време на неговото спешно лечение и възстановяване.
    Други такси

В някои случаи се заплащат допълнителни такси за издаване на виза директно на Националния визов център, Посолството на САЩ или Департамента за вътрешна сигурност.
  • Такси за издаване на неимигрантска виза („Реципрочност”)
    От кандидатите от определени страни може да се изисква заплащане на такса за издаване на виза, след като тяхното заявление бъде одобрено. Тези такси се основават на „реципрочност” (таксата, която другата страна начислява на гражданин на САЩ за подобен вид виза). САЩ се стреми да премахне таксите за издаване на визи, когато това е възможно, но когато чуждо правителство налага тези такси на граждани на САЩ за определени видове визи, САЩ налага „реципрочна” такса на гражданите на тази страна за издаването на подобни видове визи. Уебсайтът на Държавния департамент на САЩ разполага с повече информация за таксите за издаване на визи и може да Ви помогне да определите дали за Вашата националност се налага такса за издаване на виза.

  • SEVIS Такси
    Информационната система за студенти и посетители по обменни програми (SEVIS) е интернет-базирана система, която проследява пътуващите с F, M и J визи (и членовете на техните семейства), от времето, когато получат своята първоначална документация (I-20 или DS-2019 ) докато завършат/напуснат университета/училището или приключат/напуснат програмата.

    Ако сте основният кандидат за F, M или J виза: Свържете се с Вашето училище в САЩ, за да проверите дали информацията Ви е въведена в SEVIS. Вие ще трябва да платите SEVIS такса в допълнение към таксата за кандидатстване за виза. За студенти неимигранти с формуляр I-20, SEVIS таксата е 200 долара. За повечето посетители на обменни начала с формуляр DS-2019, SEVIS таксата е 180 долара. Преди да Ви бъде издадена студентска виза или виза за посетител по обменна програма задължително се изисква доказателство за заплащане на таксата. Моля, носете Вашата разписка за платена SEVIS такса I-901 на интервюто в Посолството. Плащането не може да се извърши в Посолството.
  • Изключение от заплащане на SEVIS такса
    Кандидатите, участващи в спонсорирана програма на правителството на САЩ (програми, чиито кодове започват с G-1, G-2, G-3, G-7), не трябва да заплащат такса SEVIS.

  • Такси за виза от типа L (Blanket L) (Такса за предотвратяване и за откриване на измами и такса по Закона за граничната сигурност)
    Основният кандидат по петиция за виза от типа L (Blanket L) трябва да плати такса за предотвратяване и за откриване на измами в размер на 500 долара, както и такса по Закона за граничната сигурност на САЩ на стойност 2 250 долара, при определени обстоятелства. В случаите на индивидуални петиции от типа L, H-1B и H-2B вносителят на петицията в САЩ заплаща таксата за предотвратяване и откриване на измами, както и таксата за гранична сигурност при подаване на петицията в USCIS (Бюро за граждански и имиграционни услуги на САЩ).

2 comments:

Anonymous said...

Харесва ми как точно си получите равнище на цялата територия

Anonymous said...

This is a good tip especially to those fresh to the blogosphere.
Short but very precise information… Many thanks for sharing this
one. A must read article!
Feel free to surf my webpage ... myers briggs personality tests