Job on Ship , world Crew Manning Agencies , Cruise Ship Jobs , Work at Sea , Crewing, Career , Vacancies , Work Yachts , Jobs River Ships , Employment , Maritime , Работа на Кораб , Работа Речни Кораби , Работа на Яхта , Rabota na Korab , Крюинговое агентство

17.8.12

Как да започнете работа на кораб

     Намирането на работа на круизен кораб не е много по-трудно, отколкото да си намериш работа във фирма във твоя град, но има няколко съществени разлики. Нека да започнем от най-важните елементи за намиране на позиция, кандидатсване и това, което трябва да направите, за да се подготвите за получаването на работата...

     Нормативни документи:

    Всички членове на екипажа от всяка националност трябва да имат валиден паспорт. Уверете се, че паспортът ви е валиден за най-малко една година от момента, в който стъпите на борда на кораба.

    Граждани Извън САЩ: В допълнение към валиден паспорт, ако не сте гражданин на САЩ и ако корабът спира на пристанище в САЩ се нуйдаете от моряшка / транзитна виза за САЩ. Повечето от най-големите круизни линии са или базирани в САЩ или имат круизи до САЩ, така че е вероятно ще ви трябва "C1" и "D" виза. Това са транзитни и визи за моряци и се получават сравнително лесно в посолство или консулство на САЩ (в БГ се отива до посолството на САЩ в София) с трудово писмо.

   Агент от компанията, която ви наема разбира се ще ви посъветва и предостави необходимите документи за получаване на необходимите визи за страните, за които евентуално ще ви трябват. Също така ще получите - самолетен билет, дата и място където да се присъедините на борда.

     Твоето резюме CV:

    Добре направеното CV е много важна стъпка по пътя към целта ви - да ви предложат договор за работа. Не се притеснявайте ако нямате добро CV, в следващите редове ще дам напътствия в няколко стъпки как да си направите добре изглеждащо професионално CV. Много е важно да разберете, че вашето CV представя вас и вашите умения, постарайте се да ги представите по най-добрия начин. CV-то ви е първият кръг от подбора на екипаж преди интервюто за работа.

1. Опитайте се да го направите по-кратко. - По принцип интервюиращия не може да ви отдели много време и едва ли се интересува от една безкрайно дълга автобиография.

2. Продавайте себе си. - Компаниите се интересуват от това, което вие може да направи за тях и как ще сте от полза за тяхната компания, а не личните ви цели и интереси, запомнете това, при избора на текста.

3. Бъдете възможно по-честни: Продавате себе си, но се уверете, че имате доказателства на разположение при поискване, когато се изброяват вашето образование, умения и професионален опит.

4. Подчертайте най-добрите си качества.

5. Езици:  Уверете се, че сте изброили всички чужди езици на които можете да комуникирате. Определено чуждите езици са предимство в круизната индустрия.

6. Опит - Започвайте с последната си работа. Акцентирайте върху уменията, които могат да бъдат полезни за позицията, за която кандидатствате.

7. Образование - имената и местоположението на училищата или университетите като и датите, на които сте завършили. Ако имате специални сертификати, включете копия към CV-то.

8. Референции и препоръки от предишни работодатели.

Уверете се, че вашето резюме / CV е ясено и е лесено разбираемо за интервюиращия.


www.job-on-ship.blogspot.com ви пожелава Успех !

No comments: